Interieurtrends 2019  

De belangrijke interieurtrends en kleuren van 2019 zijn:

 

Opposites attract

Door de snelheid in onze maatschappij moet men vaak kunnen schakelen en multi-tasken. Dit komt dit jaar ook tot uiting in het interieur, denk hierbij aan vrouwelijk versus mannelijk, ruw versus zacht, rond versus vierkant en felle kleuren versus zachte pastel tinten. 

 

Duurzaamheid

In een huidige tijd van klimaatverandering en een groter bewustzijn van het milieu blijft duurzaamheid een trend. De afgelopen jaren zijn we steeds bewuster gaan leven. Dit is dan ook terug te zien in ons energieverbruik, onze kleding en ons interieur. Denk hierbij aan kurk, jute, linnen en riet. 

 

Terug naar de natuur

In het digitale tijdperk waar we ons in bevinden is het van belang om een connectie met de natuur te houden. Natuurlijke materialen en planten zorgen voor die verbinding met de natuur en je creĆ«ert hiermee rust in huis. Deze trend zagen we al langere tijd in het interieur terug. Bijvoorbeeld bij de trends botanisch-, en groen wonen. Denk aan kleurrijke prints, natuurlijke materialen en een overvloed aan planten. Ook zie je rotan meubels, ingelijste bladeren, vintage items en glazen flessen voorbij komen.  

 

Interieur kleuren

In 2019 maken een aantal kleuren hun opkomst, maar er zijn ook behoorlijk wat blijvers. Denk hierbij aan groen, mosterd geel en (kobalt)blauw. Nieuwe kleurtrends die we gaan zien zijn goud, paars, beige-, en pasteltinten. Bij de pasteltinten maakt zoet roze plaats voor lila en (oranje achtig) peach. Deze mag ook in een donkere tint terug komen. De kleurencombinaties worden komend jaar gewaagder. Verrassend zijn donker paars en de beigetinten die terug komen.