Kleur in je interieur 

Color your home! Iedere kleur in je interieur geeft een andere indruk van de ruimte en van de sfeer in huis. Ik geef je graag een korte indruk van de belangrijkste kleuren die nu gebruikt worden.

Geel 

De kleur geel staat voor harmonie, energie, levenslust en warmte. Geel is letterlijk het zonnetje in huis en is daarom perfect als eyecatcher. Let wel op de juiste kleur geel. De laatste jaren zien we vooral de warmere tinten geel zoals okergeel. Geel combineert geweldig met wit, grijs, taupe en zwart. Op een grijze bank knallen een paar gele kussens er echt uit, net als een gele draadmand in een rustig interieur. Geel staat ook mooi met oranje tinten voor een meer sprookjesachtige sfeer. En wie durft, combineert geel met poederroze of donkerblauw. Prachtig! 

Groen 

Groen was lang niet altijd al zo populair in het interieur als dat het nu is. Jammer, want het effect van groen kan helder en kalm zijn, maar ook opwekkend. 

Wanneer je kiest voor lichte tinten, kan je de kleur in elke ruimte in het huis gebruiken. Van de slaapkamer tot de werkkamer en de keuken geeft de kleur ontspanning.Het combineren van verschillende kleuren groen met elkaar creëert een harmonieus effect. Let op: donkergroen kan een benauwde indruk geven en maakt de ruimte kleiner, kies daarom voor lichtere varianten.  

Blauw 

Praat je over koele kleuren, dan is blauw de eerste kleur waar je aan denkt. Blauw is gemakkelijk en toegankelijk, creëert ruimte en vrijheid. Rust, eenvoud en een kleur met een breed scala. Zo kiest men pastel voor een baby-blauwe kamer of kobalt blauw voor een Koninklijke look. Nuances aanbrengen zorgt voor een variatie en houdt het geheel spannend. Blauw is ook stoer, denk maar eens aan jeans. Blauw past bij een mediterraanse sfeer maar misstaat ook niet in een funky of landelijk interieur.  

 

Zwart 

Voor zwart heb je lef nodig omdat je volledig uitpakt. Zwart is spannend, mysterieus maar ook intens. Zwart is niet de meest voor de hand liggende keuze als we het hebben over gezelligheid en sfeer. Toch zorg je door wanden in deze donkere kleur te verven voor intimiteit en verklein je een grote ruimte. Met zwart creëer je een elegant, rustiek, klassiek en stoer interieur. 

Grijs

Grijs is het genuanceerdere broertje van zwart en wit. Grijs is niet de meest vrolijke kleur en kan soms zelf somber overkomen. Daarom is de combinatie zo belangrijk. Eigenlijk wordt grijs vrijwel altijd als basis toegepast. Door de vele tinten die zich in dit spectrum bevinden is er voor iedereen keus. Grijs is modern, strak en kan luxe en elegant ogen. 

Rood 

Rood is intens. Je kunt er niet omheen. Rood heeft een sterk karakter en is extreem gevoelig. Rood staat voor liefde, passie en kracht. Voor verleiding, avontuur en uitdaging. Daarentegen staat rood symbool voor gevaar. Rood is en één van de meest controversiële kleuren die we hebben. Daarom vinden wij deze kleur fascinerend.


Stralend en magnifiek rood is hartstochtelijk maar kan in een ruimte energie vreten. Door deze kleur toe te passen gaat je hart sneller kloppen en dit zorgt ervoor dat je energieniveau daalt. Wanneer je rood gebruikt het interieur toon je lef.